søndag 31. oktober 2010

Fritt Vilt 3 - eller Helt på jordet 3?

Fritt Vilt 3 er den tredje filmen i norske skrekkfilmserien. Plottet tar plass før de to første filmene.

For de som ikke vet det handler den første filmen om en gjeng med ungdommer som på grunn av en ulykke må ta seg frem til et forlatt fjellhotell. Tidlig finner de ut at det er flere enn dem på hotellet, og de må en etter en møte en grufull skjebne.

Film nummer to tar plass på et sykehus, der den eneste overlevende fra film en og morderen selv befinner seg. Morderen kommer seg fri til tross for politiets overvåkning og går fritt løs på dette lite befolkede og øde sykehuset.

Den tredje filmen handler om tiden før første film. Dermed håper man med en gang at man vil få en innføring i hvordan morderen ble som han ble og hvorfor han dreper alle og enhver som han kommer over. Dog mente vel manusforfatteren at dette var lite interessant, så han tok likså gjerne med alt det som funket fra første film og gjorde det mye, mye verre. Nå er det nemlig en ny gruppe ungdommer på tur i skogen som skal slaktes en etter en.

Noe som gjerne funker for skrekkfilmer er håpet om at kanskje noen av hovedrollene vil overleve. Siden vi vet at morderen vil leve i 2 filmer til er det dermed ikke noe håp for de stakkars ungdommene. I tillegg har de to foregående filmene klart å skape en form for klaustrofobisk følelse ved å plassere handlingen på et fjell og et forlatt sykehus. Men da denne filmen tar sted i en stor åpen skog blir igjen ting verre.

Med dårlig plot og location står alt igjen på regi og skuespillerprestasjoner, som også følger en veldig lav standard. Jeg var sjeleglad da man skjønte at første offer var den av skuespillerne som leverte verst. Og verst blant en gjeng som er dårlige er absolutt ikke positivt. Regi nådde heller ikke nye høyder. Utallige ganger fikk vi se rollene løpe skrikende fram og tilbake i skogen med morderen hakk i hæl.

Oppsummert var filmen veldig dårlig, spesielt med tanke på hva den var lagt opp til å kunne bli. Få referanser til de andre filmene gjorde at denne filmen likeså godt kunne vært en helt separat film. Jeg personlig, som likte spesielt film nummer to med tanke på hvordan den var laget og regissert ble utrolig skuffet her.

Teaser trailer:

Ingen kommentarer: